Pelletti

SCA Bionorr pellettiä – 6 mm

Myymme noutovarastosamme Ruotsin SCA Bionorr:n Härnösandin tehtaalla valmistettua 6 mm huippulaatuista pellettiä.

Tiedot:
  • Halkaisija: 6 mm
  • Energiasisältö: väh. 4,9 kWh/kg
  • Tilavuuspaino: 650 kg/m3
  • Tuhkapitoisuus: ≤ 0,3 %
  • Kosteuspitoisuus: 7 %
  • FSC C023232 *

* 1996 Forest Stewardship Council A.C.         

 

Tarkista saatavuus ja sovi nouto: 019-232520.

Nouto-osoite: Krokbyntie 349, 10520 Tenhola.

Kotiinkuljetus lähialueilla (max. 600 kg)

hintaan 15 € perusmaksu + 0,60 €/km.

 

 

Pellettilämmitys – yleistietoa

Pellettilämmitys on taloudellinen lämmitystapa ja pellettilämmityksen aloittaminen on helppoa sekä uudisrakentajalle että nykyiselle öljylämmittäjälle. Pellettikattilan lämmittämä vesi voi kiertää samoissa pattereissa kuin öljykattilasi lämmittämä. Useimmissa tapauksissa olemassa oleva vesikiertojärjestelmä soveltuu ilman suurempia muutoksia pellettikäyttöön.

Kulutus oli siis kesällä n. 500 kiloa eli 750 litraa vajaassa kahdessa kuukaudessa. Se vastaa 250 litraa kevyttä polttoöljyä. Lämmitysenergian yleisen kuukausittaisen kulutusjakauman mukaan ja nykyisillä polttoainehinnoilla säästämme lämmityskuluissa n. 50 % eli 2 250 euroa vuodessa.

Pellettipoltin

Pellettilämmitysjärjestelmässä on hyvin pitkälle samat elementit kuin öljylämmityksessä. Polttokattilassa lämmitetään vesi, joka laitetaan kiertovesipumpun avulla kiertoon talon pattereihin tai lattiaputkistoon. Tulen tai liekin synnyttää pellettipoltin. Katso: Janfire pellettipoltin.

Pelletti

Puupelletti tai pelletti on kuivasta sahanpurusta ja/tai höylänlastuista puristettua polttoainetta. Pellettejä voidaan valmistaa kosteastakin raaka-aineesta mikäli käytössä on kuivaamo. Halkaisijaltaan pelletti on 6–12 mm ja pituus on noin 1–3 cm. Pellettien kiinteä muoto pysyy koossa, koska puristuksen lämmittämästä puusta vapautuu ligniiniä, joka sitoo osaset yhteen.